schackvsf.se

Så finner du folk att spela med

Tycker du att det är trist att spela schack och kortspel ensam mot datorn? Det är inte bra att vara ensam så du bör göra något åt saken! Men var finner du folk att spela spel med? Om du bara har tid för schack och poker sent på kvällen så kanske det inte finns grannar eller familjemedlemmar som känner samma driv. Här är några tips för dig som är ute efter likasinnade som du kan dela din hobby med.

Använd internet!

Nätet är fullt av folk som älskar schack, poker, blackjack och mer. De finns på casinon, i forum och via appar där du kommer åt spelen. Det fina med nätet är att det är globalt. Du kan hitta schackpartners från andra länder såväl som från samma gata. Det går mycket snabbt att komma i kontakt med rätt personer då ni på ett naturligt sätt söker er till samma forum och spel.

Nätet kommer du åt med din dator såväl som med din mobiltelefon. Om du vill spela schack sent på natten så betyder det inte att du hittar färre spelare eftersom så många är igång online. Då kommer det ju att finnas gott om folk som bor i andra länder där det fortfarande är dag eller kväll. Eller kanske tidig morgon.

Språket i spel online är ofta engelska men det är ju inga problem. Särskilt inte då du är van vid att använda engelska uttryck i spel som poker. När du vill säga något till din motståndare via chatten så får du vara beredd på att prata engelska. Artiga fraser som tack och hej bör du klara av även om du inte har använt dig av engelska sedan grundskolan.

Med en bra app så kommer du genast igång med ett nytt spel schack. Det kan vara över på några minuter. Då kan du dra igång en ny runda eller göra något annat. Med spelen på nätet så spar du tid och du finner genast vänner som har lust att spela med dig.

Vänner och bekanta som tycker om schack

Om du föredrar att spela hemma med vänner runt bordet så kan det kräva lite mer. Då får du undersöka vilka som är intresserade av kortspel och schack. Sedan så måste ni schemalägga era spelträffar. Då blir det antagligen inte sent på natten. Ni får försöka ses på helger och under kvällar då alla har tid. Om du får till en större grupp med spelsugna så blir det kanske lättare att ordna med spontana träffar. Detta särskilt om ni bor nära varandra.

Kanske behöver du träffa nya vänner för att få fler att spela med. Då kan du fundera på att ta en kurs eller göra något annat där du på ett naturligt sätt kan lära känna andra som precis som du tycker att det är hur kul som helst med strategispel.

Fester med tema

Ordna fester med speltema. Bjud in vänner och familj för att se till att det blir mer spel därhemma. Även om de som kommer normalt sett inte brukar spela poker och schack så kan de få lust att göra det när det blir fest. Om du har ordnat med en turnering med fina priser så blir det livat och fler kan se glädjen med spelen.

Besök ett ålderdomshem

Många som är äldre tycker om att spela spel och de har tid. Om det finns ett ålderdomshem i din närhet så finns det antagligen också flera personer där som vill spela med dig. Häng upp en lapp om detta i lobbyn för att komma i kontakt med pensionärer som verkligen vill spela schack och poker. Du kommer att se en stor glädje i att få spela mot folk som kan spelen och som dessutom blir så glada av att du kommer. Det blir en win-win-situation både för dig och för en äldre människa som absolut inte vill vara ensam men som heller inte vill ligga någon till last.

Privacy Policy